Spoštovani,

študenti dodiplomske in magistrske stopnje so vabljeni, da se prijavijo na PRACE poletje superračunalništva 2020, ki bo potekalo julija in avgusta 2020.Za sodelovanje bo izbranih štiriindvajset najboljših kandidatov iz evropskih univerz.
Program bo potekal med 30. junijem in 31. avgustom 2020. Začel se bo z začetnim tednom usposabljanja v HPC centru VSC (TU Dunaj, Avstrija), ki se ga bodo udeležili vsi udeleženci, in nadaljeval z dvema mesecema dela na konkretnem projektu v enem od HPC centrov po Evropi.
Po končanem programu bodo udeleženci pripravili poročilo in video o svojih rezultatih.Prijave so dobrodošle iz vseh strok. Predhodne izkušnje s HPC-jem niso potrebne, saj bo zagotovljeno usposabljanje. Osnovna znanja programiranja so predpogoj, najpomembnejša pa je želja po učenju in izmenjavi izkušenj na področju HPC. Zaželena je aktivna prisotnost na družbenih omrežjih.
Program vsakemu izbranemu študentu krije nastanitev, štipendijo in potne stroške!Za več informacij obiščite spletno stran https://www.summerofhpc.prace-ri.eu ali naslednjo stran http://www.prace-ri.eu/prace-summer-of-hpc-2020/
Spremljajte nas tudi na Twitterju @summerofhpc https://twitter.com/summerofhpc ali nas obiščite na Facebooku http://www.facebook.com/SummerOfHPC

Rok za prijave je 26. februar 2020.

Accessibility