Študiraj pri nas!

Te zanimajo možnosti študija pri nas? S klikom na spodnji gumb najdeš podrobne informacije o naših študijskih programih.

Razumevanje je moč.

Giovanni de Medici

florentinski trgovec in bankir

Obvestila

Spodaj je prikazanih zadnjih nekaj obvestil. Za pregled vseh obvestil klikni gumb.

Vaje DM2

V četrtek, 29.2.2024 odpadejo vaje pri predmetu Diskretna matematika 2. Z vajami pričnemo naslednji teden.

Vaje v poletnem semestru

Z vajami pri predmetu

  • Kombinatorika in verjetnost pričnemo v sredo, 28.2.2024 ob 8:30 v P3,
  • Algebraične strukture pričnemo v sredo, 28.2.2024 ob 12:00 v P3
  • Teorija števil pričnemo v četrtek, 7.3.2024 ob 8:30 v P1,
  • Algebra II pričnemo v petek, 8.3.2024 ob 9:15 v P3.

O začetku vaj pri predmetu Geometrija boste izvedeli na prvih predavanjih pri prof. Dravec.

 

Novice

Spodaj je prikazanih zadnjih nekaj novic. Za pregled vseh novic klikni gumb.

Tekmovanje v razvoju novih analitskih metod v medicini – RIS 2024

V organizaciji Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA) ter programske skupine Medicinska fizika s Fakultete za matematiko in fiziko (UL FMF) bo tudi letos potekalo tekmovanje v razvoju novih analitskih metod v medicini – RIS 2024.

Osrednja tema letošnjega tekmovanja bo Segmentacija tumorskih lezij.

Ključne informacije:

  1. Uvodno predavanje bo 18. marca 2024 ob 15h.
  2. Prvi krog tekmovanja bo potekal od 18. marca do 1. aprila 2024. Najboljše skupine iz prvega kroga se bodo uvrstile v drugi krog, ki bo potekal od 19. do 22. aprila 2024.
  3. Denarni sklad tekmovanja je 2000 €.
  4. Rok za prijavo je 16. marec 2024.

Več informacij lahko najdete tukaj: https://ris.fmf.uni-lj.si/, dogodek RIS, plakat RIS

Na tekmovanju lahko sodelujejo študentje in dijaki, ki želijo poglobiti svoje znanje iz naprednih računskih metod na stičišču medicine, fizike in računalništva. Tekmovanje bo potekalo v skupinah z največ 3 člani.

Zagovor magistrskega dela

Zagovor magistrskega dela z naslovom »Obravnava zrelostnih modelov s pristopi iz teorije grafov«, kandidatke Špele Kajzer, bo 14. 2. 2024 ob 10:00 v 0/80 pred komisijo:
dr. Dominik Benkovič, predsednik,
dr. Drago Bokal, mentor,
dr. rer. nat. Martin Nöllenburg, somentor
dr. Boštjan Brešar, član.

Vabilo na dogodek Biti študent_ka v Gazi

Spoštovani!

V okviru predmeta Socialna psihologija 2 na prvostopenjskem študijskem programu psihologije vas vabimo na dogodek Biti študent_ka v Gazi, ki bo v sredo, 24. januarja, ob 12.15 v Amfiteatru dr. Vladimirja Bračiča Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Potekal bo kot ogled dokumentarnega filma Med dvema prehodoma / بين معبرين , ki mu bo sledil pogovor o dogajanju v Gazi.

Film spremlja pot Nour, palestinske študentke iz Gaze, ki se je s pomočjo štipendije vpisala na državno univerzo Portland v Združenih državah Amerike. Da bi prišla tja, je morala najti način, kako potovati skozi edina vrata, ki ločujejo območje Gaze od preostalega sveta: prehod Erez, ki je pod nadzorom Izraela, in prehod Rafa, ki je pod nadzorom Egipta. Dokumentarec prikazuje skrajne omejitve svobode gibanja, ki so v Gazi že desetletja, in človeško osvetljuje vsakdanje ljudi, ki se ob čakanju in poskusih prečkanja meje spopadajo s tesnobo.

Film je režiral Yassir Murtaja, palestinski novinar in filmski ustvarjalec iz Gaze. Izraelski ostrostrelec ga je ubil, ko je 6. aprila 2018 poročal o protestu Velikega pohoda vrnitve. Yassir je pred smrtjo na svojem Facebook profilu zapisal željo, da bi Gazo in svet rad videl skozi okno letala. Sorežiser Rushdi Al-Sarraj je bil Yassirjev najboljši prijatelj in partner. V Gazi je bil ubit 22. oktobra 2023, ko je izraelsko vojaško letalo odvrglo bombo, ki je padla na njegovo hišo. Yassir in Rushdi sta ustanovila medijsko produkcijsko podjetje Ain Media in v njem skupaj delala.

Film traja okoli 45 minut, po njem bo sledila predstavitev dogajanja v Gazi in na Zahodnem bregu, ki jo bo izvedla Ana Tasič. Ana Tasič je aktivna članica Gibanja za pravice Palestincev, diplomirala je iz mednarodnih odnosov, magistrirala iz človekovih pravic, sicer pa je leto in pol delala kot prostovoljka v begunskih taboriščih na Zahodnem bregu. V te kraje se še danes redno vrača na obisk k prijateljem.

Iniciativo za dogodek so podali profesorice_ji Filozofske fakultete v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže v Mariboru.

Vabljeni!

Zagovor magistrskega dela

Zagovor magistrskega dela z naslovom »Grafi z enolično 𝜸-množico«, kandidatke  Darine Cvetrežnik, bo 19. 12. 2023 ob 13:30 v P1 pred komisijo:
dr. Dominik Benkovič, predsednik,
dr. Tanja Dravec, mentorica,
dr. Mateja Grašič, članica.
Accessibility